DIT JAAR IS HET THEMA KOKEN IN KLEUR
Vandaag is de kleur Roze
Op het menu staat een Garnalensoep , Roze Ravioli met Zalm en een Gehaktvulling en natuurlijk een heerlijke roze koek.
35 g
bloem
- Smelt 25gr van de boter in een middelgrote pan.
- Pel de rauwe garnalen en bewaar de schillen.
- Serveer de ravioli met een beetje olijfolie, Parmezaanse kaas.
Romige garnalensoep
Ingrediënten
100gr boter
1 wortel in
kleine blokjes
1 ui fijngehakt
500g ongepelde rauwe
250 gekookte gepelde garnalen
1,5 l visbouillon
1 blaadje Laurier
150 ml droge witte wijn
300 ml melk
150 ml room
Snuf Cayennepeper
Zout en
peper
Werkwijze
- Doe hier de wortel en
de ui in en fruit deze 4 minuten bij matige temperatuur.
- Bak de schillen apart in een beetje olie tot ze mooi roze
zijn en blus af met een beetje bouillon.
- Doe de 2/3 van de gepelde
garnalen in de pan, en kook ze 5 minuten tot ze net gaar zijn en roze zijn geworden.
- Doe er vervolgens de gekookte garnalen bij.
- Voeg de visbouillon, laurier en evt witte wijn toe.
- Schenk de garnalen schillen samen met de olie en bouillon
door een zeef in de pan
- Druk al het vocht er met de achterkant van een soeplepel uit
de schillen.
- Breng dit aan de kook en laat het 20 minuten pruttelen.
- Doe de soep (zo nodig in gedeelten) in de een blender, maar
maak er een gladde soep van.
- Smelt 50g van de rest van de boter in een andere pan,
- Roer hier de bloem door en laat dit 1 minuutje garen.
- Roer er geleidelijk aan de melk er doorheen en dan de soep.
- Laat 5 minuten bij lage temperatuur pruttelen en roer de
soep regelmatig door.
- Doe de rest van boter plus de room en de cayenne peper in de soep.
- Maak dit met nog wat zwarte peper en zout op smaak af.
- Bak de rest van de garnalen apart met een beetje olie en
knoflook.
- Leg een paar garnalen in elke soepkom voordat je de soep
erin schept.
ROZE RAVIOLI met Zalm of gehakt vulling
Pasta deeg
• 2 kleine gekookte rode bietjes
• 400 gr pastabloem (extra fijne doppio zero)
• 2-3 eieren
Zalm vulling
• 250 gr ricotta kaas
• 200 gr gerookte zalm
• verse dille
• 1 ei
• 2 el olijfolie
• peper en zout
Gehakt vulling
•
3 ons gehakt
•
3 theelepels kappertjes
•
flink wat olijven
•
4 gedroogde tomaten op olie
•
1 knoflookteen
•
1 halve chilipeper
•
verse peper en zout
•
2 el olijfolie,peper en zout
• parmezaanse kaas
Werkwijze
- Schil de bieten en snij ze in blokjes. Pureer ze glad.
- Strooi 400 gr
pastabloem op het aanrecht en maak een kuiltje in het midden.
- Doe 2 eieren in het kuiltje en kneden maar!
- Voeg dan de bietenpuree beetje bij beetje bij het deeg en blijf goed
kneden tot het een homogene
massa wordt. Als je deeg te nat is, kan je wat
extra bloem toevoegen, als het te droog is, nog wat
- Kneed alles tot een mooie, roze bol, wikkel hem in
plastic folie en laat een half uurtje rusten in de koelkast.
-Terwijl het deeg rust, kan je aan de vulling van de ravioli
beginnen.
Zalmvulling
- Doe 200 gr gerookte zalm en 1 ei in een kom en pureer tot je een
gladde massa krijgt.
- Doe de zalmpuree in een kom en doe er de ricotta en wat verse
dille bij.
- Kruid de mengeling af met peper en eventueel een beetje zout.
Niet te veel want de zalm is al vrij zout.
- Doe alle ingredienten behalve het gehakt in de
keukenmachine.
- Lekker peper en zout erop. Meng daarna de pesto
met het
gehakt en laat het lekker even op elkaar inwerken.
- Draai er kleine balletjes van
Ravioli maken en vullen
- Rol het deeg eerst goed uit met de deegrol en haal het
een
aantal keer door de pastamachine
tot je een lang,
plat stuk pastadeeg hebt.
- Duw met de een raviolivorm of met een glas rondjes
uit de pasta
- Schep op elk cirkeltje een hoopje vulling en leg er
opnieuw
een cirkeltje
boven op.
- Druk de randjes goed aan zodat er geen lucht onder kan want anders
gaan ze openbarsten tijdens het koken.
Duw dan met een vork nog eens stevig langs de
randjes van de cirkeltjes.
- Kook de ravioli in een ruime pan gezouten water. Als ze komen
bovendrijven
is je pasta klaar.
Zelfgemaakte pasta moet minder lang koken dan de versie uit
de
supermarkt.
Roze Koeken
Ingrediënten
200 g suiker
200 g bloem
4 eieren
Fondant
2 el bietensap
300 g poedersuiker
Extra
nodig
vormpjes
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet
de bakvormen in met boter. Roer de boter met de suiker
luchtig en meng een voor een de
eieren erdoor tot. Voeg de bloem toe en spatel goed door. Verdeel
het beslag over de vormpjes en bak in
de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Fondant
Meng het bietensap met de
poedersuiker. Haal de cakejes uit de vorm en laat afkoelen. Besmeer de
bovenkant
van de cakejes met de fondant.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten