dinsdag 5 juli 2011

Death by Chocolate (recept)



Heb jij op de taartenproefwedstrijd deze taart geproefd en wil je hem thuis namaken? Bij deze het recept van: Death by Chocolate, winnaar van 2011 in de categorie: LEKKERSTE. Deze taart was gemaakt door: Harold Houdijk (recept: NRC.next).

Voor 8 personen:

• 120 gram chocolade met minimaal 72% cacaobestanddelen
• 120 gram roomboter
• 3 eieren
• 1 eetlepel bloem
• 150 gram fijne kristalsuiker
• een taartvorm van ± 22 cm doorsnede, beboterd en bestoven met bloem

Verwarm de over voor op 175 graden Celsius. Laat de chocolade en de boter, samen in een pannetje, op heel laag vuur smelten. Haal de pan van het vuur zodra de chocolade gesmolten is. Laat dit mengsel afkoelen tot het lauw is. Voeg dan één voor één de eieren toe en roer ze met een garde door de chocoboter. Kloppen hoeft niet, roeren is voldoende. Voeg de bloem, suiker, een snuf zout en een flinke snuf (versgemalen) zwarte peper toe. Roer het geheel tot een homogeen beslag. Schenk het beslag in de vorm en bak de taart in ongeveer 25 minuten gaar. Laat hem afkoelen op een rooster voor je hem uit de vorm haalt.

Als extra lekkere laag bovenop: het chocoladeglazuur:

• 125 gram pure chocolade
• 100 gram poedersuiker
• 60 gram boter of margarine
• 3-4 eetl. koud water

Breek de chocolade in stukjes en hak ze fijn.
Doe de chocolade in een hittebestendige kom.
Zet deze op een pan met heet, maar niet kokend, water.
Laat de chocolade smelten.
Zeef de poedersuiker.
Roer beetje bij beetje door de gesmolten chocolade.
Roer boter in een kom op kamertemperatuur zacht.
Meng dit beetje bij beetje door het chocolademengsel.
Roer tenslotte het water geleidelijk door het glazuur.
Verwerk het glazuur als het nog lauw is.

En om het af te maken:
schaaf nadat je het glazuur hebt aangebracht wat zo puur mogelijke chocolade over de taart.
Liefst 99% cacao...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten