dinsdag 5 juli 2011

Chaotische Chocoladetaart (recept)



Heb jij op de taartenproefwedstrijd deze taart geproefd en wil je hem thuis namaken? Bij deze het recept van: Chaotische Chocoladetaart, OVERALL WINNAAR van 2011 + winnaar in de categorie: MOOISTE. Deze taart was gemaakt door: Moniek, Vincent en Francois Steenhuis.

TAART
400 gram bloem
400 gr.basterd suiker
bakpoeder
baking-soda
80 gr cacao
350 gr boter
4 eieren
4 theelepels vanille extract
300 ml zure room

GLAZUUR
150 gr boter
350 gr chocola puur
600 gr poedersuiker
1 theelepel siroop
150 ml zure room
1 theelepel vanille extract

TAARTBEREIDING
1.Alles op kamertemperatuur brengen
2.Oven op 180 C
3.Alle TAARTingredienten in de foodprocessor en dik en smeuiig draaien
4.In een beboterde bakvorm doen.
5.Ongeveer 35 minuten bakken ( bij 25 minuten even checken)
6.Als gaar is laten afkoelen

GLAZUURBEREIDING
a.smelt boter en chocola au-bain-marie
b.doe de poedersuiker in de foodprocessor en draai zonder klonten
c.doe de siroop bij de gesmolten chocolade, zo ook de zure room en de vanille en meng dit alles. doe dit alles vervolgens bij de poedersuiker en draai in de foodprocessor
d.snij de afgekoelde TAART doormidden
e.besmeer de onderste taart met glazuur en doe de bovenste hierop
f. besmeer de bovenkant en de zijkanten van de rest van de taart.
g.versier mooi naar keuze...bijvoorbeeld met mooie eetbare bloemen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten