woensdag 7 december 2011
Koken bij Flo: Kerstgebak uit Zwitserland! 07-12-2011
Nusshufeli
250 gr kristalsuiker, 3 eieren, 1 citroen, 1 mespuntje zout,
300 gr gemalen hazelnoten, 80 tot 100 gr bloem, 100 gr hele hazelnoten
-citroen flink boenen onder de hete kraan, afdrogen en schil eraf raspen
-suiker, eieren, citroenschilrasp en zout in een kom schuimig roeren
-gemalen hazelnoten en bloem erdoor mengen tot een deeg
-bakblik met bakpapier bekleden en oven op 180 graden verwarmen
-een spuitzak vullen met het deeg en kleine heuveltjes spuiten
-een hele hazelnoot er bovenop zetten en licht aandrukken
-in 10 tot 15 minuten lichtbruin bakken.
Basler Brunsli
150 gr pure chocolade, 300 gr gemalen amandelen,
50 gr cacaopoeder, 4 el bloem, 200 gr kristalsuiker, 4 eieren.
-chocolade verbrokkelen en au-bain-marie smelten
-gemalen amandelen, cacao, bloem en suiker in een schaal mengen
-eieren splitsen en de eitwitten stijf kloppen
-eiwitten door het amandelmengsel roeren
-tot slot de gesmolten chocolade erdoor roeren, goed mengen
-1 uur afgedekt in de koelkast laten rusten
-deeg uitrollen, een centimeter dik
-vormpjes uitsteken en door suiker wentelen
-1 uur laten drogen op een met bakpapier bekleed bakblik
-ca. 5 minuten bakken in voorverwarmde oven op de hoogste stand
Spitzbuben
125 gr kristalsuiker, 375 gr bloem, 250 gram boter op kamertemperatuur
1 zakje vanillesuiker, vruchtenjam, poedersuiker
-de boter schuimig roeren
-suiker, vanillesuiker en bloem toevoegen en een deeg kneden
-deeg mooi dun uitrollen en vormpjes uitsteken
-je hebt steeds 2 gelijke vormpjes nodig, het worden dubbele koekjes
-in het koekje dat bovenop komt met een kleiner vormpje een gaatje maken
-deegvormpjes naast elkaar op een met bakpapier bekleed bakblik leggen
-in voorverwarmde oven op 180 graden lichtbruin bakken
-beetje laten afkoelen en licht met poedersuiker bestuiven
-de helft van de koekjes met jam bestrijken
-als dekseltje een koekje met een gat erop leggen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten