vrijdag 25 januari 2008

Graaf Florisstraat wint OpzoomerAward!






Donderdagavond, 24 januari 2008, vond in aanwezigheid van prinses Máxima de uitreiking plaats van de OpzoomerAwards. In de categorie Creatieve Straat won de Graaf Florisstraat de 1ste prijs!

Kijk voor veel meer info en foto’s op www.opzoomermee.nl
En kijk ook vooral de videoreportage

1 opmerking:

  1. NIEUWSGIERIGE MAXIMA
    (bron: Telegraaf Floris, straatkrant, editie: lente 2008)

    Tijdens de uitreiking van de Opzoomer Awards sprak prinses Maxima met Angela Vermeulen en Harold Smits over de Graaf Florisstraat. Welke vragen stelde zij? Harold weet nog wat ie antwoordde. Angela is nog steeds in de wolken en weet niet meer wat zij onze prinses antwoordde. De redactie bemachtigde de vragen, antwoorden en foto’s waar de hele wereld naar op zoek is.

    Maxima: Waarom is de Graaf Florisstraat zo creatief?
    Er wonen superveel creatieve mensen in deze straat. Architecten, coaches, ontwerpers, communicatie- makers, enzo. Ideeën genoeg dus. Tja, en omdat je in Rotterdam woont, ga je die ideeën dus gewoon uitvoeren.

    Maxima: Dat theaterstuk... hoeveel mensen waren daarbij betrokken?
    Veel mensen. Tijdens een weekend waren er 240 bezoekers, 15 acteurs uit de straat, 40 kinderen en 80 vrijwilligers achter de schermen. En acht mensen die hun huis openstelden voor de scènes. Ja, dat was wel huge. Bijna te. Heeft er in elk geval voor gezorgd dat veel mensen elkaar echt goed hebben leren kennen.

    Maxima: Ben eens langs jullie straat gereden. Mooie straat met hoge bomen en oude huizen. Doen de mensen in de armere zijstraten ook mee met jullie?
    Eerlijk gezegd valt het best nog wel tegen met de multi-culti integratie bij ons. Het blijft vaak een wit feestje. Maar we zullen eens kijken of we onze handen kunnen uitstrekken naar de zijstraten,

    Opvallend was het dat Maxima superveel vragen stelde en enorm goed geïnformeerd bleek. Harold en Angela waren geraakt door de oprechte interesse van de prinses. Na 10 minuten onderbrak burgemeester Opstelten het gesprek. Er waren nog meer mensen die met Maxima wilde praten. Helaas, want zoiets maak je niet vaak mee.... HS

    BeantwoordenVerwijderen